Kádasi Norbert - A zene iránti szerelem

Nincs is annál szebb, amikor valaki rájön arra, hogy zene az élete részét képezi. Ez az érzés még többet ad akkor, ha az előző felismerést nem csak egy kósza gondolatként kezeljük, hanem kihozzuk belőle a maximumot és átadjuk ezt az érzést másoknak, hogy ők is megtapasztalhassák. 

Nincs ez másképp Kádasi Norberttel sem, aki most készíti első lemezét. Ismerjétek meg Őt a MusiCo Hungary által készített interjún keresztül!

Mielőtt kitérnénk a részletekre össze tudnád foglalni a munkásságod pár szóban, mondatban?

Persze 🙂
2016 óta kezdtem kapni a felkéréséket falunapokra és egyéb rendezvényekre. Először fél órás műsörral majd ebből későbbiekben másfélórás program lett. Csak feldolgozásokkal léptem fel.Jelenleg készül az első saját lemezem melyet Rigóczki Márton – (MRGBeats) produceremmel együtt készítünk.

Hogyan kezdted a pályafutásodat?

Nálam egy kicsit későn jött, kb. 20 évesen amikor tudatosult bennem, hogy én ezt akarom csinálni. Persze mindig szerettem énekelni de ez azelőtt nem volt tudatos.

Mióta foglalkozol hivatás szerűen a zenéléssel? *

2012- ben kezdtem el felnőttképzésben az zenei alapiskolát Ipolyságon de később mégis Budapestre sodort az élet és magánúton folytattam a hangképzést. Karai Anna lett az énektanárom akivel nagyon megtaláltam az összhangot! Remek egy ilyen emberrel dolgozni mindig vidám pont mint én 🙂 

Egyedül zenélsz , vagy zenekarral együtt?

Egyedül vagyok sajnos egyenlőre ami azt jelenti szólóban szoktam színpadra lépni. Megalakult anno 2017 ben egy zenekarom, mely a LUX nevet kapta, de a köztünk lévő távolság miatt a közös zenélés megszakadt. Pedig jó fejek voltak!

Mi a zenéd meghatározó stílusa?
Ez igen nehéz kérdés számomra, mert sose szerettem egyfajta lenni és nem is szeretnék! Próbálok sok színű érzelmet felhozni éneklés közben, ami nekem rettentő fontos. Ha egy stílusra gondolnék azt inkább egy személyhez, azaz magamhoz kötném!
Van e bármi olyan dolog, ami a védjegyeddé vált?
Ez még úgy gondolom nem alakult ki. Erre még várni kell de jönni fog úgy érzem.
Mi az motivált és inspirál Téged?
Minden! a környezetem a családom a barátaim és a sor vége végtelen. A legjobb szó talán az élet és önmagam.
Nagyon sok zene érdekel nagyon sokat hallgatok sok féle zenét. Szerintem az ember ezt érzi közben ,hogy amikor hallgatok valamit azt magamévá tudom tenni eltenni ezt odabent és előhozni az én verziómat aztán tovább adni másképpen de hasonlóan ahogy én azt kaptam. Engem ez inspirál tovább adni azt amit én is kaptam és itt az érzésekre koncentrálok.
 
Hogyan állsz a művésznevekhez? Neked is van, vagy lesz?
Mikor meg születtem, akkor megkaptam! 😛 Nem igazán szeretnék művésznevet így szólistaként nagy értelme nem is lenne. De amúgy sem szeretnék két személyiséget élni mert a két név az bizony szerintem akaratlanul rá kényszerítene.
A munkásságodban mi most a fókusz? Koncertek, stúdió?
Aktív jelenlétről színpadon most jelenleg nem beszélnék, mert nincs. Most inkább a készülő lemezem stúdió munkálataira fókuszálok.
Melyik volt a legemlékezetesebb koncerted?
A Bemutatkozó koncertem 2018-ban. Emlékezetes volt, bár nem voltunk sokan, de akik számítottak eljöttek és másfél óra keretében buliztunk egy jó nagyot.
Hogyan készülsz egy koncertre? Konkrétan a koncert napját is beleértve.
Ha van fellépés van az mindig stresszes számomra mindig maximalista vagyok bár tudom mindenkinek nem tudok megfelelni. A fellépést úgy különösen nem előzi meg nagy felkészülés hisz heti rendszereséggel próbálok zenei próbaterembe.
Hogyan néznek ki a hétköznapok, amikor nincsenek koncertek, próbák stb?
A hétköznapok teljesen civil munkával folynak persze közben szinte napi kapcsolatban vagyok a produceremmel és megbeszéljük a dolgokat. Ezen kívül folynak a próbák és hangképzések.
Mi az az egy dolog, ami a legjobban meghatároz Téged?
A zene iránti szerelem!
Kiknek szól elsősorban a zenéd? Kiket szeretnél / szeretnétek elérni?
Mindenkit! Olyan témákat dolgozunk majd fel amik szerintem mindenki életében jelen vannak.
Milyen elvárásokat támasztasz magad felé zeneileg?
Az igényességre hajtok mindenféle téren.
Milyen terved / terveitek vannak a jövőre nézve?
Jövő nyárra remélem elkészül a lemez és neki indulhatok a lemezbemutató koncerteknek!De mielőtt a lemezt bemutatnánk lesz egy két klippes dalunk ízelítő képpen.

Nagyon szépen köszönjük az interjút és bízunk benne, hogy a zenében továbbra is megtalálod a számításaidat. Szeretnénk sok sikert kívánni a készülő lemezedhez, és bízunk benne, hogy nem ez lesz az utolsó és hallunk még rólad! Szeretnénk mi is segíteni abban, hogy többen megismerjenek Téged, ehhez talán az első lépést, hogy meghallgatnak Téged a YouTube csatornádon és felveszik Veled a kapcsolatot.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük