Prove - Klippremier

A Befutó – Zenei Tehetségkutató elődöntős zenekarának videóklipje! Az elődöntőn kívül, a közönségszavazás bronzérmes formációjának legújabb videóklipje! 

A megjelenés pillanatában már 48.000 megtekintésnél jár a Prove legújabb videoklipje, melyet az “Esik az eső” című számukhoz készítettek! Ne is húzzuk azt időt, hallgassuk meg ezt az igazán kitűnő dalt! A videó alatt a dalszöveget is megtalálod! Ne felejtsd el megnézni a zenekar Facebook oldalát, és persze ha tetszett videó, iratkozz fel a YouTube csatornájukra!

Formáció

Németh Márk (ének, gitár)
Tury Krisztián (gitár)
Gerendás Ruben (basszusgitár)
Bejan Norbert (billentyűk)
Borbély Bence Regő (dob)

Bemutatkozás

A Prove zenekart két fiatal zenész – Németh Márk (ének, gitár) és Tury Krisztián (gitár) – alapította 2019 februárjában, akikhez 2020 nyarán csatlakozott a dobos Borbély Bence Regő, a basszusgitáros Gerendás Ruben és a billentyűs Bejan Norbert.

Márk és Krisztián egy zenei producer barátuk jóvoltából ismerkedtek meg és gyorsan barátság és egy kiváló szakmai kémia alakult ki közöttük. Bencét a zenekarba a csapat menedzsere,

áté Gyárfás ajánlotta, míg a basszusgitárost és billentyűst Bence, aki korábban már dolgozott együtt Rubennel és Norbival, akikkel nem mellesleg egy zenesuliba járnak. A csapat első “EP1C” című kislemeze három dallal 2020 februárjában jelent meg, melyről a “Megjöttél” című dalt február 21-én, míg az „Minden” című dalát október 4-én mutatta be a Petőfi Rádió.

A zenekar részt vett az „Öröm a zene!” sorozat 2019/2020-as élő zenei tehetségkutató sorozat három állomásán, ahol sorozat végéhez csatlakozva a 2020. augusztus 23-ai budapesti Fülesbagoly Tehetségkutatón 104 nevezőből a legjobb tízbe jutott, míg a szeptember 12-én megrendezett egri ÉTER Light-ról pedig öt különdíjat – köztük Kovács Ákos Dadan különdíjaként a 2021-es évre vonatkozó szabadon választhatóan előzenekari lehetőséget a Margaret Island vagy a Honeybeast zenekar előtt –, hoztak el és Ruben lett a mezőny legjobb basszusgitárosa. A csapatot a verseny balassagyarmati fordulóján a „hozzáállásukat és szorgalmukat” díjazva Újfalusi Gábor díjban részesítette a zsűri. Az „Öröm a zene!” 2020/2021-es évadnyitó – 2020. november 7-ei – paksi versenyének zsűrije pedig a Prove-nak szavazta meg az első helyezést. 

Dalszöveg:
Úgy fázom, minden este.
Nem látok, még veled se.
A széllel, összejátszom,
mert télen csak én virágzom.

Nem értem, miért kapom ezt?
Miért vagyok a hibás?
Miért meglepő, hogy én bántok meg mást?
Csak félek, ha az álarcom felfed,
összetörtök és mindent elvesztek.

Esik az eső, rám fújja a szél.
Meddig tart a vihar?
Már a térdemig ér a víz,
amit eddig csak nyeltem.
Azzá váltam, amitől féltem.

Úgy éget, minden álom.
Olyat mint téged, rég nem találok.
Minden holnap, úgy harc az éggel.
Nem hallak, de már régen.

Nem értem, miért kapom ezt?
Miért vagyok a hibás?
Miért meglepő, hogy én bántok meg mást?
Csak félek, ha az álarcom felfed,
összetörtök és mindent elvesztek.

Esik az eső, rám fújja a szél.
Meddig tart a vihar?
Már a térdemig ér a víz,
amit eddig csak nyeltem.
Azzá váltam, amitől féltem.

Ha az érem két feléről téved,
hamis lámpák lopják a fényed.
Ha az utad végét nem látod,
tudd, hogy tényleg nincs miért várnod.